Crash Course Acreditat Photoshop @ Sibiu

Am ajuns aseara acasa, ascultand Akua Naru si dorindu-mi sa nu mai am nimic de facut. Cu motorul oprit, in parcare, incercam sa cuprind tot ce s-a intamplat de Miercuri pana ieri.

Ceea ce a pornit ca o idee aruncata in joaca pe bancuta din fata de la F64 Vigilentei, s-a transformat intr-un proiect interesant, concretizat in cel mai solicitant curs pe care l-am tinut. In loc de perioada normala de o luna a cursului de la Bucuresti, am compactat toata materia in 4 zile full.

2015-09-18 17.18.38

Am ales Forum Continental Sibiu pentru a ne fi gazda si am plecat increzatori in ceea ce se preconiza a fi „a make it or break it kind of situation”. Ne-am cazat in apropiere, si ne-am pregatit de curs. Mereu inainte de o grupa noua am ceva emotii, astfel incat imi cam petrec noaptea amestecand cititul si scrisul de notite, cu alergatul.

2015-09-17 06.27.33

Joi dimineata ora 10:00, incep sa apara cursantii. Incepem sa vorbim despre imagini, aspecte matematice si de culoare ale fotografiilor si asa mai departe. Orele se scurg neasteptat de repede. Cursul, structurat in 8 ore full cu pauza de masa 1,5 ore si mici pauze de respiro, mergea bine. Mai important, am simtit coerenta (sau lipsa de pe alocuri) pe care cursul de o luna il are. Prima zi s-a scurs fara victime.

Unul din punctele cheie ale cursului este shooting-ul din Modulul 1, respectiv Ziua 2 la Sibiu. Dimineata am trecut mai departe in zona de layere si edit non distructiv, iar dupa pranz am organizat un shoot in locatie. Pentru cei care au fost in Bucuresti, ziua de shoot avea loc in studioul nostru, cu toate jucariile de acolo. Pentru prima data de cand predau, am ales sa ne mutam in locatie mai ales pentru ca Sibiul este un oras prea frumos ca sa pierdem vremea printr-un studio anost. Cursantii au incins Elinchrom-urile iar Vagabond-urile care ne dadeau curent si-au facut treaba nesperat de bine. Am vorbit despre modificatori de lumina, setari de camera si tot ce implica partea de productie. Cu aceasta ocazie am cunoscut-o pe Oana, care ne-a fost model si care ne-a suportat toate indicatiile scenice, lucru pentru care ii multumim.

Ultimele doua zile, am petrecut mai mult timp cu Photoshop-ul decat am petrecut dormind, si s-au vazut rezultatele. Un moment care mi-a ramas in minte este cand unul dintre cursanti a lasat sa scape un „Oooof”, urmat de intrebarea mea prompta „Ce e, nu iese?”. S-a uitat la mine si spune „Oooooh nu, iese. Dar nu-mi vine sa cred ca iese”. Stii ca faci treaba ok cand lumea incepe sa foloseasca termeni de Photoshop in glume si citez „Daca nu mergi la serviciu, o sa iti dea cu Spot Healing pe salariu”.

2015-09-18 15.39.57

Ca la finalul fiecarui curs, avem partea de compozit si exercitii. Acolo se vede cum si ce a prins fiecare din ce s-a discutat. Desi ma astept sa retina ce predau, pentru ca de-aia ne strangem acolo, mereu sunt incantat si surprins sa vad ca fiecare dintre ei reuseste sa se impace cu Pen Tool sau sa faca niste selectii si umbre demne de un editor. Chiar si asa, materia este destul de multa si nu foarte usor de predat. Vorba lui Mache „Slava Domnului ca imi place sa ma aud vorbind, ca altfel ar fi fost foarte dificila toata experienta”.

2015-09-16 17.04.35

Intre altele, tin sa ii multumesc lui Bogdan Brylynski, fara de care nu am fi avut o cazare superba, nu am fi avut un model ca Oana si nu am fi mancat probabil cei mai buni burgeri din judet, la Benjamin. Daca aveti drum prin oras, mergeti si mancati acolo. They will rock your world.

Una peste alta, experienta cursului a fost exact cum m-am asteptat: scurta, intensa si placuta. As repeta-o oricand, astfel incat … hai sa ne organizam. In care din orasele urmatoare ati veni pentru un curs acreditat de Photoshop?

 

 

 

    Lasa un comentariu