GTC Trophy 2015

Lunea trecuta ma suna un amic sa ma intrebe daca am cum sa vin la GTC Trophy si sa ii ajut cu niste fotografii. Depindeam de vreme, si de un alt proiect foarte drag mie care are loc la Calarasi si care avea prioritate. Din pacate, vremea ne-a incurcat si proiectul a fost amanat, astfel incat am fugit la Buzau cu Land Cruiserul si rooftop tent-ul ARB (luat tot de la GTC daca nu gresesc). In caz ca vremea nu tine cu noi iar eu ajung printr-un checkpoint si ploua, pot oricand sa strang taraba si sa bag adidas pana in civilizatie.

_Z2I0108

Ce mi s-a parut mie fun la concursul celor de la GTC era formatul: spre deosebire de un concurs pe zile, ei au optat pentru un format de 24 de ore. Si asa, o parte din amicii mei cred ca off road-ul si instinctul de conservare se exclud una pe alta, asa ca este un moment excelent sa introducem date noi. Concursul a pornit la ora 14:00 in ziua de vineri si s-a terminat la ora 14:00 in ziua de sambata. Ideea era ca in cele 24 de ore trebuia sa parcurgi traseul impus pentru fiecare clasa: Hobby (clasa usoara), Standard (clasa medie), Open (clasa dificila). Pe parcurs, existau niste zone de stop timp unde puteai sa alimentezi, sa mananci, sa-ti repari masina sau sa dormi. Cat dormi, unde si cum, era problema fiecaruia – libertate deplina. Daca doreai sa pedalezi pana la finish dintr-o bucata, lucru pe care cativa concurenti au incercat sa il faca, erai binevenit.

_Z2I0190

Eu m-am dus cu Toyota la poze, incarcata cu tot echipamentul foto pentru orice situatie. In parcarea hotelului masinile se organizau, se faceau ultimele ajustari si se pornea catre parcarea din centrul localitatii Sarata Monteoru de unde se lua startul. Incet dar sigur, fiecare clasa isi face drum catre poarta Red Bull si pleaca intr-una dintre cele trei directii posibile – evident, Open-ul plecand direct in jos pe raul de pe marginea drumului.

_Z2I0565

Am petrecut ziua (si noaptea) alergand prin diverse puncte de interes. Aveam cateva locuri unde traseul de concurs si drumurile pe care puteam sa bag eu autobuzul fara vreun incident se intretaiau. Am vazut toate clasele, si am avut ocazia sa vorbesc cu concurenti si cu organizatori si sa ascult pareri de la fiecare. Am stat la apus cu Piede Sr. pe o creasta frumoasa unde trecea Standard-ul si am depanat amintiri de la alte concursuri. Stii cum e gluma aia: „Despre ce vorbesc betivii cand se intalnesc sa bea? Evident, despre alte dati cand au baut”. Intr-un mod similar offroad-erii cand se intalnesc, povestesc despre alte dati cand s-au intalnit la off road :))

_Z2I0919

_Z2I0720Dupa o noapte zbuciumata, in care unele masini s-au rupt prin padure, altele s-au mai ciufulit de cate un copac, iar altele au reusit performante notabile, rasaritul gaseste secretariatul de concurs deschis si activ. Ne-am primit destinatiile pentru fotografii si ne-am asternut la drum. Am reusit sa vedem trei bucati de traseu de Open foarte frumoase: o urcare de cateva sute de metri unde eu abia stateam in picioare, o trecere printr-o albie de rau compusa din celebrul noroi de Buzau, clisos, si un prag de coborat cam de inatimea unei masini. Fiecare dintrele challenging, fiecare trecuta cu brio de echipaje.

_Z2I0884 _Z2I0894

Terminam cele 24 de ore cu un trial care a facut la fel de multe victime ca si concursul in sine: contra aripi zburate, overfendere rupte, masini mai mult sau mai putin sifonate in functie de numarul de la pantofi al pilotului. Una dintre cele mai frumoase surprize au venit de la Maria Dumitrache si Viorica Radulescu, membre la noi in club, care au luat in zbor locul 1 la clasa Hobby. Din clubul Off Road Adventure Romania, i-am mai avut si pe Andi Fasola si Radu Florin, concurenti la clasa Standard, care au venit cu doua Mitsubishi Pajero, gata sa infrunte noroaiele de Buzau.

_Z2I1446 _Z2I1306

    Lasa un comentariu