Mancare spaniola la Alioli

Ies cu niste amici din afara tarii in oras, fara prea mare plan, aproape de miezul noptii. Initial planuiam sa mergem la Infinitea si sa stam relaxati, insa mie mi se facuse foame dupa o zi de filmare si 3 ore jumate de predat. A trebuit sa plecam de la ceainarie pentru ca bestia nu putea fi satisfacuta cu quiche-ul de acolo, sau ceva dulceata.

Astfel incat, ne-am urcat in masina si am ales metoda „vedem unde ajungem”. Nu stim exact ce voiam sa mancam. Am condus vreun sfert de ora pana am prins stopul de la Stirbei cu Schitu Magureanu. In stanga vedem niste perdele dragute in vitrina, si o lumina prietenoasa. Eu, deja concav de foame, as fi mancat si var de pe pereti. „Acolo crezi ca e restaurant?”

Parcam in fata, si dam cu ochii de semnul de la intrare, care m-a prins din prima.

11100217_10153263917699700_3254899404822434057_n

Am intrat, locul foarte ok. Nimic fancy, dar comfortabil. Arata ca un restarant simplu spaniol, fara briz-brizuri dar cu atentie crescuta la detalii. Cine a iesit cu mine in oras stie ca ma hotarasc repede, nu prea pierd vremea sa rasfoiesc meniuri si sa ma razgandesc. Paella de Mariscos, iar S. si-a comandat paella vegetariana.

Mancarea a venit repede si perfecta. Gusturile au fost exact asa cum trebuie, mi-au gadilat papilele gustative intens. Evident, nu am putut sa ma abtin si am gustat si din mancarea lui S., chiar daca vegetarian nu este chiar stilul meu de a fi 🙂

12003266_793816700728802_4802758842923956136_n

Mi-a luat ce e drept, toata fiinta mea sa nu imi bag mainile pana la cot in tava si sa mananc ca bastinasii din Amazon, la cat de hamesit eram. Nefiind singuri in restaurant, am incercat sa nu fac treaba asta si mi-a iesit, chiar daca la limita.

Una peste alta, dupa ce am terminat, am avut un sentiment aparte. Eram efectiv fericit, a fost o experienta culinara, nu doar masa in oras. Am ramas cu un sentiment foarte placut, atat despre papa bun, cat si despre servire si atmosfera. Ar mai fi lucruri care mi-au placut la ei, dar ne vom opri aici. Pentru o seara in oras, discreta si tematica, as recomanda un drum pana la ei. Ii gasiti aici pentru mai multe detalii si, pentru cei care merg, astept sa imi spuneti cum vi s-a parut experienta!

Bon appetit,

R.T.

 

PS: de acolo … seara a devenit din ce in ce mai buna. Un motiv in plus pentru care ar trebui sa le treceti pragul.

    Lasa un comentariu