O noapte la opera

Weekendul trecut parcasem masina un Piata Operei, la un 5 dimineata responsabil, ca sa admir privelistea. Ocazie cu care mi-am dat seama ca a inceput stagiunea noua si ca ar fi cazul sa ma prezint si eu la poarta institutiei. Planul initial era sa vad La Traviatta, mai mult pentru ca mi-am facut un obicei de a vedea La Traviatta in toate orasele in care ajung. Despre asta … vorbim mai incolo.

 

Initial voiam sa vad Barbierul din Sevilla, pentru ca stiam ca se pune in scena si umbla vorba-n sat ca ar fi foarte bun. Intre timp, nu a fost Rosinni a fost Tchaikovsky si nu a fost Barbierul, a fost Evgheni Oneghin. Intamplarea face ca actul trei sa se potriveasca destul de vine cu postul pe care l-am programat saptamana viitoare, ceea ce a facut experienta cu atat mai placuta.

 

Nu stiu exact cat de in masura sunt sa apreciez o opera. Bine, de fapt stiu exact, nu sunt deloc in masura 🙂 Dar, pentru 2 ore si un pic, orice se intampla in lume s-a oprit, a disparut. Deformatie profesionala ca sa zic asa: mi-a placut lumina. Scenele de ninsoare si modul in care a fost luminata scena mi-au amintit de ce imi place la opera si de ce, in facultate, am iubit setbuilding-ul. A venit perfect, gandit sa complimenteze orchestra sub bagheta lui Iurie Florea si vocile superbe ale tuturor membrilor. Un mic spoiler, de care nu sunt mandru dar pe care trebuie sa il recunosc: la scena cu duelul, am tresarit cand Lensky a fost impuscat (placandu-mi foarte mult tot ce inseamna horror movie genre, nu sunt mandru de reactia mea).

 

Una peste alta, a fost o seara absolut delicioasa. Nu a fost numai parerea mea, tin sa punctez faptul ca la loje si la locurile „golden circle” nu erau foarte multe scaune ramase. Poate ca asta mi-a parut unul dintre cele mai frumoase aspecte ale serii, combinat cu faptul ca lumea era imbracata corespunzator. Daca aveti o seara in care va ganditi sa mergeti undeva nou si interesant, intrati pe site si … de-acolo stiti ce sa faceti 🙂

 

Nu va place, sariti cu comment-uri. Va place … recomandati si altora.

 

Post Scriptum: evident, acesta nu este un psot platit. Nu stiu si nu vreau sa scriu despre chestii care nu imi plac si in care nu cred 🙂 In caz ca era vreo umbra de indoiala, zic.

    Lasa un comentariu