Zburam

Nu tin minte cand a pornit frica mea de zbor, dar cu siguranta pe undeva prin facultate. Una din experientele care mi-au creat senzatia a fost o aterizare iarna, pe viscol in Bucuresti, facuta cam de-a latul si cam de la a doua incercare.

M-am gandit ca ar fi interesant sa invat sa zbor, astfel incat sa rezolv aceasta problema ­čÖé A luat ceva sa imi fac curaj, dupa care a mai durat inca un pic pana sa apuc sa ma sincronizez cu Andrei si Tecnam-ul sau.

Am ajuns la Sirna, unde erau 3 avioane deja scoase, iar un al patrulea in hangar. Am parcat Toyotica in fata hangarului si am facut cunostinta cu lumea. Soare, gratar, vreme absolut perfecta pentru zbor. Am stat la povesti, despre vacanta de luna viioare si despre off road si alte asemenea. A venit inevitabilul moment in care Andrei se uita la mine …

„Deci, vrei sa zbori?”

2015-10-25 14.53.15

Of course. Abia asteptam. Ne urcam in Tecnam si incep pregatirile: se da drumul la combustibil, se incuie usile, se pun centurile, se verifica comuncatiile si se ureaza succes. Pista proaspat tunsa si pregatita abia astepta clienti. Cresc turatiile motorului si, impreuna cu ele, si viteza. Fara sa imi dau seama, ne desprindem de la sol si incepem sa urcam: 50, 100, 150 metri. Atingem o altitudine de 300m si o viteza de croaziera de 200 km/h.

2015-10-25 14.32.08 HDR

Andrei vorbeste cu mine, eu il aud in casti dar undeva departe. Zburam deasupra padurii de la Sirna, vedem un Intercity care alearga galagios pe sine sub noi iar eu nu sunt in stare sa zic decat „aaa… oaaaa… ce frumos…” si alte franturi de idei. Ma dezmeticesc instant cand aud „Radu, preia controlul. Fara sa smucesti mansa, totul se face din miscari fine”

2015-10-25 14.31.17 HDR

Pun mana pe mansa si incep sa o inclin lateral. Tecnam-ul raspunde rapid si se inclina cuminte pe partea mea. Am avut norocul de o zi superba si cu vant relativ putin, exact ce trebuie pentru un zbor frumos. Am zburat o vreme, urmand indicatiile din casti „mai ridica nasul, sa pastram altitudinea”, „hai sa intoarcem deasupra lacului acolo” samd. Cert este ca nu stiu cand a zburat timpul :))

Intr-un final, predau comenzile, si ne apropiem din noi de aerodrom. Nu pot sa zic ca am fost foarte incantat sa cobor din avion, o data ce am prins gustul. Acum evident, planuiesc activitati similare in viitorul apropiat. Stay tuned!

2015-10-25 14.31.48-1

    Lasa un comentariu