Laitmotiv: schimbarea

Despre cateva zile stranii, despre speranta si perspectiva schimbarii.

Pentru mine, ultimele zile au insemnat cativa amici care nu mai sunt, dar si cunoscuti sau apropiati care sunt care sunt insa nu tocmai bine. A fost un weekend straniu, in care am dat attending la un event si am vazut puterea Facebook-ului (multumesc cui m-a sunat in toiul noptii sa intrebe daca sunt bine, mi-au scris pe FB si  au dat mesaje). Nu am mai ajuns insa la concert datorita muncii si a lui S.

Am citit, ca niciodata poate, zeci de articole si puncte de vedere. Insa toate au ca si laitmotiv schimbarea – mai putin cele cu citate de-ale Marelui Cearceaf care sunt niste halucinatii absolut sinistre. Este clar ca noi vom fi cei care schimba lucrurile in bine, insa modul in care o facem va dicta incotro ne vom indrepta. Am iesit la protest cu sora mea mai mica. Am simtit convingerea oamenilor si nevoia lor de altceva. Trebuie constientizat ca schimbarile majore dureaza, sunt greoaie si anevoioase. Solutia este sa mutam energia vibranta pe care am vazut-o in seara asta in strada altundeva. Poate sa o integram in ce facem zilnic, in modul de gandire si sa ne incurajeze cand stim ca dreptatea este de partea noastra.

Mi-as dori sa fac rau celor care ne-au fost indiferenti, dar imi dau seama ca nu ma face cu nimic mai bun. Mi-as dori sa sparg un geam de biserica, sa arunc cu oua in te-miri-cine. Dar asta ne aduce „back to square one” si nu ne duce cu nimic deasupra lor. Astfel incat, cred ca solutia este sa fim buni. In ceea ce facem, in ceea ce credem, sa fim oameni noi cu noi, unii cu altii si, nu in ultimul rand SA NU UITAM. Saptamana asta „Colectiv” este pe buzele tuturor. Saptamana trecuta era „Oprea”. Mai stiti ce scandal care polariza opinia publica avea loc acum 2-3 saptamani? Mie si lui Mache ne-a luat o vreme sa ne aducem aminte si nu am reusit. Mi-a adus aminte Nihasa de Volkswagen si ceva cu averea lui Vadim … Si eu, la randul meu, mi-am adus aminte ca nu mi-a pasat de Vadim dar m-a deranjat putin treaba cu VW.

In incheiere, oricat de improbabil as parea, facem si o recomandare de film. Pentru cei ce vor sa afle povestea din spatele mastii Anonymous si a motivului pentru care lumea vrea sa se intalneasca joi, recomand cu caldura V for Vendetta. Acordati-va o ora si ceva sa il vedeti, intelegeti si sa iesiti in strada cu forte noi.

    Lasa un comentariu