10 zile pe apa – Partea II

Daca ai ajuns acum pe blog, inainte sa citesti postul, iti recomand sa mergi aici si sa citesti despre primele 3 zile ale dietei cu apa.

Zilele 3-10

Dupa ce stomacul intra in standby, totul se schimba. Senzatia de foame dispare. Uiti complet de ea. De obicei tin langa mine un bidon de sport sau o sticla de apa, care pare sa fie goala mai mereu. Beau constant – tehnic vorbind, ne adapam ca niste cai. In zilele acestea ajung la apogeul cantitatii de apa, undeva pe la 6,5 – 7,5 litri.

Lucruri care se intampla in cele 7 zile:

   Incepe sa ti se curete tenul. NOTABIL. Nu am fost niciodata foarte atent la tenul meu, dar m-a surprins putin ca nu mai este uscat si ca se simte interesant. Slabitul continua – dupa ziua 6 sau 7, in functie de organism, incepe sa scada ritmul de ardere a grasimilor in functie de fiecare, la mine in jur de 750g/zi.
  Ai suspect de multa energie pentru cineva care nu a mancat. Motivul: digestia consuma foarte multa energie, am citit undeva intre 30% si 40% din ce arzi zilnic. Din moment ce nu mai ai de digerat nimic, brusc ai un surplus de energie disponibil. Ciudat si interesant efect.
   Probabil efectul meu favorit: ti se acutizeaza toate simturile. Am observat-o si in trecut insa la 10 zile deja este spectaculos. Cazuri concrete: 1) Eram acasa, iar cineva desfacea o portocala in sufragerie. Mi-a mirosit de la 2 camere distanta, cu usa inchisa. 2) Prin dormitorul meu mirosea a pepene galben, habar nu aveam de unde si ma scotea din minti. I got into full golden retriever mode si am inceput sa caut. Intr-un maldar de haine era o guma Trident cu aroma de pepene, adusa din

Malaysia.

  Povestile pot continua si cu auzul dar mai ales cu vazul in intuneric, alta treaba interesanta. Practic, corpul iti forteaza toate simturile pentru a putea vana si manca. Ge-ni-al.

In perioada asta este contraindicat sa faci efort / sala / sport. Cat esti la repaos, corpul va arde frumos grasimile si toxinele stocate in ele si va fi fericit. In momentul in care incepi sa alergi sau mergi la sala, va interpreta ca si cum ai avea nevoie de calorii rapide de ars, ai inceput sa vanezi ceva. Ergo, va incepe sa arda proteine, care se convertesc, dupa cum am spus, mult mai usor in energie. In termeni clasici, iti foloseste masa musculara pe port de sursa de energie si nu vrem asta. Aici este un aspect care tine de sanatate si care nu trebuie ignorat: Inima este un muschi si este vizata de asemenea pentru consum. Deci, este absolut contraindicat efortul mare, pe perioade lungi deoarece, in termeni simpli, corpul tau se va canibaliza pentru a-ti oferi aportul de energie necesar.

Mi-am tot propus sa fac analizele dupa termin detox-ul, dar niciodata nu m-am tinut de treaba. Poate acum, cu venitul din Asia si inceputul de an, ar trebui sa facem asta, sa vedem cum se prezinta situatia. Alte lucruri pe care le-am observat dupa terminarea dietei si merita mentionate:

 1. Timpii de alergare s-au imbunatatit notabil de la un detox la altul. Cumva este normal, dar erau diferente maricele. Am sa testez si de data asta, de indata e incepem sa reintegram grupele de alimente in dieta normala.
 2. Respiratia s-a imbunatatit, precum si ritmul cardiac. La sala nu ma simt la fel de obosit, facand aceleasi tipuri de exercitii, cu aceleasi greutati ca inainte.
 3. Stare de spirit generala: aici nu pot sa descriu. Momentul in care mananci primele lucruri dupa ce nu ai baut decat apa, senzatia este unica. Acum, trebuie sa inveti sa imbini mancaruri si cantitati astfel incat sa nu te-ntorci de unde ai plecat: mancat tot din farfurie, sau mai curand, farfurii imense de mancare.
 4. Kilograme in minus: am pornit cu 90.8 iar la finalul celor 10 zile am 83.1 kg, cantarit in cea de-a 11-a dimineata. Nu pun atat de mult accent pe greutate, deoarece nu o consider punctul principal al dietei. Citeam un studiu facut de un centru de slabit din US, care incerca sa isi sune clientii la 2-3-4 luni dupa terminarea tratamentului. Multi dintre ei nu raspundeau sau nu doreau sa spuna greutatea actuala, iar cei care alegeau sa spuna, ajunsesera la greutatea initala. Deci secretul este sa pastrezi si o dieta echilibrata dupa terminarea perioadei de detox.

Scriu asta in dimineata celei de-a 11-a zi. Am sa incerc sa scriu si un follow up in care sa povestesc despre efecte, despre analize si cum monitorizam greutatea in continuare. Probabil peste vreo 2-3 saptamani.

Apreciez ca foarte muti mi-au cerut sfaturi si informatii extra despre cum se tine dieta, efecte emotionale si de sanatate. Am incercat sa fiu cat de concis am putut, vizand experienta mea. Daca doriti sa cititi mai mult, gasiti aici un story despre acelasi experiment pe 21 de zile, care vreau sa fie pasul urmator, probabil prin vara. Autoarea, Celestine Chua, a detaliat muuuuuult mai bine decat mine efectele fizice si emotionale ale dietei. De asemenea, a fost una din sursele mele de research.

  Lasa un comentariu