Calatoriile de ieri si atentatele de azi

Toata ziua de ieri am stat cu gandul la a scrie pe blog despre visul meu de a ma urca intr-o dimineata in masina si a pleca unde vad cu ochii. Pentru totdeauna. Voiam sa povestesc despre culturile pe care imi doresc sa le vad, locurile si oamenii. Pentru mine de ieri pana azi nu s-a schimbat nimic. Pentru restul lumii da.

Nu stiu exact cum ar trebui abordata situatia exploziilor. Ce pot sa spun cu toata certitudinea din lume este ca sunt o mascarada ieftina. Nu am crezut in 11 Septembrie cum nu am crezut in nici un atentat terorist de-atunci pana azi. Cred ca este un moment bun sa introducem in discutie termenul de False Flag Op. Pe scurt, parerea mea este ca toate aceste evenimente sunt gandite sa stimuleze populatia intr-o directie sau alta, in functie de nevoile proprietarilor tarii respective. Corect? Corect.

Dupa cum intuiti, toate aceste miscari sunt puse in spinarea religiei, umbrela gaurita care tine populatia unei zone la adapost de evolutie si logica elementara. Acum, in toate calatoriile noastre am avut ocazia sa intalnesc oameni de absolut toate religiile, de la catolici la budhisti si musulmani. Si rar, dar FOARTE RAR am avut chiar si doar senzatia ca suntem diferiti. Ok, exista diferente de forma si scopul omului invizibil din cer caruia fiecare grup ii aduce ofranda. Si, cum spune George Carlin, o diferenta alarmant de mare a palariilor pe care fiecare grup religios il poarta. Insa baza credintei este aceeasi: dragoste si organizare cat-de-cat.

Baza oricarei religii, daca apuci sa rasfoiesti cate-un manual de instructiuni de genul, are de-a face cu instaurarea unor reguli de asa natura incat sa tina oamenii de la a se ciomagi pe strada si a-si fura nevestele. Daca Politia spune ca nu ai voie, nu prea crezi. Daca in schimb preotul spune ca nu ai voie, tinzi sa ii dai crezare. Niste baieti destepti s-au prins de treaba asta, au dat fuga in desert si s-au intors cu cartea sfanta si puf, organizare. Dar numai in interpretari extreme oricare dintre ele te instiga la a te detona in piata publica fara un scop precis. Acea actiune este determinata de o spalare pe creier intensa care nu are nici un fel de legatura cu nici un fel de religie. Sa nu uitam ca si noi am avut niste vanatori de vrajitoare si niste cruciade sangeroase, doar ca sa demonstram ca omul nostru invizibil din cer e mai boss decat al altora. Daca vreo secunda aveti sentimentul ala caldut ca ortodoxia e mai integra ca religie si ca noi nu suntem capabili de asa atrocitati, vi-l las pe Vlad Petri aici sa va arate o armata de oameni creduli si spalati pe creier, de la noi din capitala chiar. Bucuresti, Anno Domini 2016, da?

Cum ISIS este o facatura a sauditilor pentru a facilita aprobarea conductei de titei inspre Turcia si 9/11 este un false flag al americanilor ca sa controleze opium-ul si titeiul din Orientul Mijlociu, astept sa vad cine are cele mai multe beneficii de pe urma acestei activitati explozive din Belgia. Pe langa fabricantii de armanent, biensur. Inainte sa inchei, as tine sa mentionez ca daca, in stare de alerta maxima in Bruxelles, cand toate fortele de ordine sunt cu ochii-n patru dupa orice, niste „teroristi” reusesc cu succes sa se arunce in aer, serviciile belgiene sunt praf. La pamant, fix zero. Inutile ca o crema de soare noaptea.

De asemenea, Le Monde si The Independent, la cateva ore dupa filmarile CCTV care au fost date peste tot, au descoperit ca .. ghici ce … explozia era de prin Moscova, din 2011. Alta tara, alt aeroport, alta combinatie. Dar jurnalistii nu isi bat capul cu verificarea de dovezi si activitati similare. Ei au de umplut pagini si minute de TV. Ba mai mult, e numa bine ca pot sa mai bage si „Breaking News – stii ce am zis mai devreme, nu era asa era gen fix invers, stii ce zic?”. Jurnalistii si incompetenta masiva de care dau dovada joaca un rol imens in modul distorsionat, gresit si plin de ura in care ne interpretam unii pe altii. Dar pe dansii ii vom analiza intr-un alt post …