Urbatlon 2016

Sambata am participat la a doua editie a Urbatlonului organizat de Run Fest. Alerg deja de doi ani si aveam o oarecare aversiune fata de alergatul in cadru organizat. Nu stiu de ce, dar nu m-a atras ideea. In schimb, am dat vara trecuta peste Urbatlon, care parea sa imbine alergatul cu o serie de activitati interesante: jaloane, flotari, scari, etc. Faptul ca era impachetat foarte frumos pe net si avea o poveste atragatoare m-au facut sa ma inscriu. Si ulterior sa ma duc si sa imi si placa.

Fast forward un an si iata-ne pe 11 Iunie 2016, la cea de-a treia editie a Urbatlonului si ce-a de-a doua mea participare.  Am tot stat pe bara „sa ezit, sa nu ezit” pana mi-am luat inima-n dinti si m-am inscris iar. A venit si ziua cu pricina, cu un soare perfect si atmosfera ideala pentru alergat.

Probleme speciale au fost altele decat anul trecut si au constat in:

  • Check-in by eJobs care s-a transformat rapid in 100 metri garduri
  • Labirintul by DPD care a existat si anul trecut
  • Work&Fun by WorldClass care includeau jaloane si obstacole
  • Asaltul Arenei by MPG – de departe proba mea favorita
  • Jump&Fun by Toortitzi care implica traseu prin cauciucuri de masina
  • Blocaj in Trafic by KissFM unde a trebuit sa sarim peste niste blocuri de europaleti si sa trecem prin doua autobuze RATB parcate in serie
  • Run for Shopping by Carrefour unde deja nu mai aveam rabdare sa trag caruciorul dupa mine asa ca l-am pus pe umar si am bagat adidas cu el ca Shrek cu Fiona
  • Speedjoy by Sprinten pe care nu l-am incercat pentru ca era super coada si am preferat o tura de genoflexiuni
  • Happy Moves by Coca Cola care este de fapt proba cea mai cunoscuta, cu spuna 🙂

Nu stiam exact la ce sa ma astept ca si timp, dat fiind faptul ca am avut sectiuni in care am incetinit foarte mult. Dupa reprizele de scari pana sus la peluza in Asaltul Arenei am luat-o la pas, agale, sa regrupam pulsul si respiratia care o luasera un pic razna. Incet dar sigur, ne-am descurcat relativ onorabil.

Am facut plinul cu glucoza, Isostar si apa inainte de alergare iar asta s-a simtit. Cum nu obisnuiesc sa fac asta in alergarile obisnuite sau la sala, am descoperit o resursa de energie data de sugar stuff care a facut clar diferenta.

Nu imi puneam mari sperante in rezultatele de la acest 5k, foarte mult si pentru ca implica obstacole si e greu de estimat cum iti modifica media de km/h. Cum se va vedea si in vlog, asteptam cumva un 30-33 de minute poate. Am fost mai mult decat surprins si incantat sa constat ca am scos sub 5 minute pe km si am avut o viteza medie de peste 12 km/h. Una peste alta, si rezultatul si atmosfera de la Urbatlon m-a facut sa regandesc event-urile de running si sa ma inscriu si la urmatorul, Bucharest After9Cross. De data aceasta am prins curaj si vreau sa testez tura de 10 km. Am impresia ca nu voi reusi sa pastrez un ritm de sub 5 minute pe km pe o distanta dubla, dar vedem, testam.

Pana una-alta, va las cu primul review video pe care l-am facut eu, pe seama eventului de sambata