Saptamana noastra de off road

Dupa ce am terminat cursul de Photoshop intensiv, am spart usa. Lasat blog, lasat studio, lasat tot si m-am suit in Mitsubishi si am fugit la Paltinu. De cateva luni, in secret, planuiam iesirea traditionala cu clubul nostru de off road. De data aceasta, ne-am aventurat la o ruta de 9 zile, care ne-au purtat pasii de pe Valea Doftanei, prin Fagaras si pana pe Varful Sureanu.

Screen Shot 2016-07-27 at 9.00.08 AM

In ultima zi de curs, cu ajutorul cursantilor, am reusit sa imi indeplinesc un vis: am scos canapeaua din spate din Mitsubishi si l-am facut un coupe foarte mare in care se poate dormi. Un prim pas a cam fost facut spre a-l transforma pe Snowflake intr-un camper de expeditie.

13843597_10154027634629177_770621948_o

Cu sacul de dormit, izoprenul, cateva haine, frigiderul si cu plinul facut, am plecat spre Valea Doftanei unde erau deja alte 11 masini din club. L-am recuperat si pe copilotul meu, Bogdan si dusi am fost.

928

Era acelasi loc de unde am pornit vacanta de club si vara trecuta, doar ca am schimbat ruta de data asta. In prima dimineata am luat-o pe Doftana in sus, traversand muntii si iesind la Sacele, cu o mica pauza de pranz. Senzatia de convoi organizat, lumea relaxata si o vreme de poveste au facut ziua de sambata una geniala.

929

Iesim la asfalt la Sacele iar Maria, Oana si Viorica fara Facebook gasesc o ruta interesanta pe partea de Curtea de Arges a Transfagarasanului. O ruta de cateva zeci de kilometri pe un defileu ingust, stancos si magnific ne duce, serpuind, pana aproape de baza varfului Moldoveanu.

959

De acolo, Oana ne spune ca porneste cea mai scurta ruta spre Varful Moldoveanu. Apar discutii despre ursi in zona si regandim strategia de camping. Pe cat posibil putem masinile intr-un cerc si corturile in interior. Facem focul si Pedro cu Andy si Radu Florin se apuca de gatit la disc – traditie veche de altfel.

IMG_7732

Se discuta despre tura de dimineata pe Moldoveanu si ruta de 8 ore dus-intors. Fetele si Victor au plecat de dimineata, noi restul ne-am cam fofilat. Cumva regretam ca nu am urcat, dar presimt ca vom reveni acolo cel putin inca o data vara aceasta. Ne-am petrecut ziua de sabata la soare sau intrand (cu greu) in raul care trecea pe langa poienita, a carei apa era inghetata.

IMG_7781

La pranz, vremea se schimba, rapid si in rau. Cerul senin este inlocuit de nori negri si incepe o ploaie torentiala – una foarte calda totusi. Timp de 2-3 ore, stam pe verandele corturilor sau sub umbrelele care pana mai devreme ne aparau de ploaie si ne gandim cu grija la grupul plecat pe munte.

IMG_7861

Daca vremea la 1600 este asa, mai sus trebuie sa fie mai strasnica. Ce e drept, gandul ca Oana este cu ei, care a urcat in Himalaya, ne linisteste. Fetele coboara si ne povestesc despre ascensiune: au prins vreme perfecta si doar pe ultima suta de metri, pe coborare, pornise ploaia.

IMG_7926

Din pacate, ziua de duminica a insemnat separarea grupului. 4 masini raman sa plece mai departe spre Sibiel si Sureanu, iar restul pleaca inapoi in Bucuresti. In curand, partea a doua a aventurii …

999

Save

Save

Save

Save