#Webstock 2016

Cand am ajuns dimineata la Marriott, cumva aveam oarece emotii vis-a-vis de ce urma sa se intample. Stiam ca va fi un event spectaculos, dar nu puteam exact sa creionez exact cam ce se discuta, ce ascultam, daca o sa imi placa sau nu. Mi se pare sanatos sa nu ai preconceptii si planuri, mai ales cand mergi pentru prima data undeva, lasa locul liber pentru experiente necontaminate de asteptari. Dar sa luam lucrurile de la momentul in care a sunat alarma.

Dupa o tura sanatoasa de sala dis de dimineata la subsolul hotelului, am urcat la etaj unde urma sa inceapa activitatea. La ora la care ajunsesem eu la hotel, pleca acasa schimbul trei iar pregatirile pentru Webstock erau deja pornite. Sincer, propusesem sa stau cu Mache la cafea si sa povestim nimicuri, foarte mult pentru ca Webstock-ul inseamna extrem de multa lume din online, lume cu care eu nu prea am contact. Intre timp m-am gasit cu Alin, Mihai si Sandra. Dintre toti, cu Sandra nu m-am mai vazut de cand am cantat impreuna la un Acoustic Bloggers caritabil si unde ne-am inteles mega bine. Asa ca am decis ca daca tot o sa fim stingheri, sa fim impreuna. Doua cafele mai tarziu, aproape toti invitatii au inceput sa vada color.

„My Story” a fost prima sectiune de talks care a fost accesibila tuturor. Oameni despre care am citit sau despre care nu stiam nimic si-au spus, pe scurt, povestea vietii. Alexandru Tomescu ne-a introdus in lumea Stradivarius, istorisind mnodul in care a ajuns celebra vioara la el dar si dezvaluindu-ne procesul lui de lucru. A urmat Marian Godina, care a destins pe toata lumea si, neasteptat pentru mine, a vorbit MULT, MULT mai bine decat scrie – ceea ce anticipam ca nu se poate. „Sa nu va mire daca bag ecusonul asta in gura. de cand mi l-am pus la gat am impresia ca e un fluier”. Omul are un fel de a fi si o sinceritate naturala care il face sa fie instant placut.

C. Bazavan: „Mi se pare ca faci un fel de munca de PR pentru Politia Romana”

M. Godina: „Eu fac pentru Politia Romana ce a facut si ea pentru mine: nimic. Ce fac eu, fac pentru colegii mei politisti.[…] Incercati sa fiti o saptamana politisti si o sa intelegeti.

Au urmat si alti speakeri interesanti, insa ultimul mi-a dat peste cap orice concept despre vointa si despre ce poti face cu viata ta. Asa l-am cunoscut pe Howard Dell. Despre el a scris foarte bine Mache aici asa ca voi enumera doar The Highlights: sportiv de performanta (Campionate mondiale si Jocuri Olimpice level), actor in Tanar si Nelinistit (am simtit un soi de nostalgie cand a zis – toti ne-am amintit de cum se uitau bunicii la 5 la el), consultant pentru high profile athletes, supravietuitor de transplant de ficat dupa care castigator la World Transplant Games, si lista continua. MULT. Deci il ascultam si imi venea sa plec de la conferinta si sa ma duc sa fac ceva cu viata mea. #BaiBaiatule, deci speech motivational de n-ai vazut asa ceva.

Dupa pauza, am urmat partea a doua, care a fost mai complicata. Au existat trei conferinte in paralel, dintre care puteai sa alegi una singura. Eu am mers la Lessons Of Innovation, moderat de Manafu si care a avut ca invitati pe Florin Boldescu de la Raiffeisen, Bogdan Axinia de la Emag, Irina Alexandru de la Vector Watch, Julian Padurariu de la Pony Car Sharing si Victor Balasa de la T-Me Studios.

Ma asteptam sa fie o discutie unde toata lumea povesteste despre cat de tari sunt si cat de mult inoveaza, asezonata cu complimente de toate felurile. In schimb a fost un fel de razboi de idei intre Bogdan, Julian si Victor, cu interventii de la Irina si mult prea putina implicare Reiffeisen (stilul bancar clasic de altfel).  Catalizatorul discutiei a fost constructia si aplicarea unor concepte cutting edge versus inovatie incrementala, iar Victor s-a aratat a fi un sustinator infocat al experimentelor de toate felurile. Pana una alta, discutia lor a prins foarte bine pentru ca au impartasit niste concepte si procente foarte relevante pentru startups si business growing, pe care nu stiu daca le aflam in cazul unei discutii chill si cu circle-stroke. Deci a fost perfect.

Jumatatea a doua i-a avut ca protagonisti pe Mindruta (de care nu imi place dintr-o miriada de motive), Petreanu si Adi Hadean (pe care ii apreciez foarte mult pentru cum scriu si felul lor de a fi) si pe Dana Rogoz si George Buhnici.

Toata ziua a fost ceva interesant, una peste alta. Am apucat sa vad toata lumea din online cu care interactionez si cu care imi place sa imi petrec timpul. Astfel a fost o zi excelenta si sincer, abia astept sa vad #WebstockRo 2017.

 

(Am inceput textul cand am plecat de la conferinta, dar am adormit. Ziua urmatoare m-am vazut cu Mariciu la Karpatia Horse Show iar duminica am predat toata ziua, dupa care am picat lat. Astfel incat abia luni am reusit sa termin de scris)