Echipamentul de fotografiat proteste

Am primit destule intrebari pe tema imaginilor de la proteste. Natural, toata lumea a presupus ca e destul de mult Photoshop insa e un efort mult prea mare. Orice corectii pe imagini au fost facute in Camera RAW si au durat aproape 2 minute. The trick is in the image.

Cred ca e un moment bun sa exemplific una dintre ipotezele mele cele mai dragi, accea ca o imagine executata bine din aparat nu are nevoie de multa postproductie.

Astfel, am folosit un Canon 5DsR + Canon EF 17-40 mm F4 si o polarizare decenta ca sa incerc sa ma apropii de un albastru frumos pe cer. Initial voiam sa iau un Elinchrom RX4 cu un Vagabond Mini Lithium care functioneaza perfect. Am schimbat tactica pana la urma si am luat un Elinchrom ELB400 cu un Elinchrom Octa 80 cm declansat cu un Skyport HS .

Trucul este cum potrivesti lumina nurmala cu flash-ul, unde exista mai multe variante. Prima, cea pe care o folosesc eu aproape mereu, este full manual. Incerc sa imi pastrez imaginea overall subexpusa cam un stop full si sa folosesc flash-ul. Totul tine de cum te impaci cu mixul de lumini si cat de rapid te adaptezi la schimbarea luminii. Soare-nori-soare-nori, cer variabil :)))

Cerul se schimba totusi destul de mult, pentru ca am renuntat sa mai frec CPL-ul de fiecare data si l-am lasat sa functioneze ca un ND si sa polarizeze cand i se arata. De-aceea cerul isi schimba intensitatea in unele cadre.