Bloggers LAN Party @ Comic Con

Când s-a terminat ultimul BLP, Toma deja avea formată ideea de a ţine o ediţie la Comic Con. Cumva mereu mi-am dorit ajung văd convenţia însă niciodată nu m-am potrivit. Până acum.

Inarmat cu Canon-ul 5DsR (overkill pentru poze la event si mega-trist la capitolul low light ISO), cu un Elinchrom ELB + Octo 80 si cu mixul preferat Sigma 12-24 si 70-200, m-am dus la Romexpo. Sa zicem ca in dimineata aia nu cu tragere de inima, din cauza ploii. Perspectiva de a manca un burger in balta sub o umbrela se contura din ce in ce mai clar. La 9:30 la noi la standul BLP era deja agitatie. Toma delega, organiza, cara scaune, verifica liste – Sergiu Nicolaescu 2.0 cum ar veni.

Mie mi-a revenit task-ul de a face câteva fotografii şi de a roi prin halele unde se ţinea Comic Con-ul. Una peste alta, mişto atmosfera. Nu prea înţelegeam eu atracţia pentru cosplay / comics / fan stuff până ajung. Dar m-a prins, probabil şi prin prisma entuziasmului participanţilor. Am ajuns fără vreo idee despre ce urmă se întâmple. După 10:30 a început curgă lumea. Multă. Mii de oameni de toate vârstele de la 6 ani până la bunici se perindau printre standuri. Tricouri, jocuri, suveniruri, concursuri, campionate de gaming and everything în between.

Relativ aproape de standul BLP au fost şi amicii noştri de la Wacom care au avut şi sesiuni de live painting la care am apucat uit 10-15 minute şi care m-au foarte încântat.

Singurul regret este nu am apucat stau mai mult la standul The Walking Dead unde se făceau nişte make-up-uri de zombie cu latex & prostetics şi care arătau genial.
La noi la BLP a fost îmbulzeală la NBA şi Activity iar eu am apucat, timid, îmi iau câteva headshot-uri la Unreal Tournament pe computerele de gaming de la #Lenovo. La fel, coadă interminabilă la VR games şi Oculus-ul, ca de fiecare dată, a fost la putere. Chill-ul s-a intamplat tot in #Bitdefender Safe Space. Sunt foarte curios cum se face si desface, ca eu mereu il prind gata facut ca prin magie si mereu este taraboi in interior.

Am dat câteva ture, am văzut câteva standuri, am băut nişte Sprite şi ne-am simţit bine 🙂 A fost un BLP unde am făcutmai mult fotografii decât haos. Nu ştiu ce zic … o fi bine, o fi rău?

Ce ţin neapărat menţionez. Publicul de la Comic Con este vast diferit de media cu care suntem obişnuiţi. Copiii, oricât de agitaţi ar fi fost, au fost foarte civilizaţi. Iar asta s-a văzut foarte mult la toalete. Un om inteligent a zis „Poţi decide nivelul de cultură a unui grup/societate judecând după starea toaletelor sale„. Am fost destul de surprins când, deşi erau peste 10.000 de oameni, toată lumea aştepta civilizat în linie. În acelaşi tip de linie în care aşteptau civilizat se spele pe mâini după. Seara, înainte plecăm, totul era curat şi utilizabil. Câteva senzaţii şi obiceiuri care par, pentru majoritatea oamenilor din oraş, foarte străine. Am apreciat foarte tare treaba asta. Maybe it‘s just me.