S-a deschis primul KFC Coffee Corner

Acum vreo 2 saptamani am primit un telefon de la o prietena buna pentru a participa la lansarea primului coffee corner din cadrul unui restaurant KFC. Cum, in fiecare dimineata, cand ma trezesc, feed-ul este inundat de fotografii cu cafea prin oras, prin tara, prin lume (si poze de la Razvan cu bariera de la Pipera), s-a nascut ideea sa tinem un workshop mic de Instagram in cadrul lansarii.

Dupa o filmare lunga si un somn si mai lung ma pregatesc pentru micul dejun. Ajunge si echipa #Golin si Bogdan Nicolai si ne apucam de treaba. Mi-a placut design-ul locului, atat de mult incat am consturit un mic colt de studio foto pe care sa-l folosim la prezentare. Pe langa asta, am mai facut ceva mega cool, degustare in avampremiera: frappe clasic, caramel, strawberry, blueberry si ciocolata carora le-am dat note. Astfel, daca ajungeti la coffee corner si nu gasiti una dintre arome, sunt sanse sa fi fost ales pe locul 5. Frappe-urile vor fi disponibile pentru public din luna Iunie.

Ma gandeam ce sa povestesc exact despre cafea. In primul rand, avand in vedere ca este intre cele mai tranzactionate bunuri de pe planeta, dupa petrol. Honestly, mai putini oameni isi fac poza la pompa de benzina decat in cafenea asa ca asta e fost usor. Cumva eu am ceva impotriva pozelor de sus. Mi se par boring si imi pare ca nu spun o poveste. La specialty coffee, designul primeaza si merita atentia cuvenita. Altfel, cred ca totul trebuie sa aiba o poveste, the 5 w’s din jurnalism: who, what, where, why, when.

Pe langa asta, cred ca nu se pune suficient de mult accent pe negative space. Cred ca ar fi elegant sa vezi ceva spatialitate, sau elemente adiacente, de unde si ideea cu studioul.

I saved my favorite for last: use your eyes before your lens. Cand cumperi o cafea, ai directa responsabilitate sa o fotografiezi, e ca bonul fiscal. Acestea fiind spunse, orice loc spune o poveste daca stii sa o vezi iar previzualizarea asta dispare putin cand te gandesti din start „facem poza cu cafeaua de sus. Altfel seamana cu turnurile de apa ale sotilor Becher. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau.

Pana una alta, #KFCCoffeeCorner este deschis la KFC Unirea. Daca e cald si cautati un frappe pentru reglaj termic, drop by and say hi.