Cu Wacom la VSLO

Saptamana asta a fost plina de lucruri pe care le-am facut pentru prima data. Intre altele, am ajuns la VSLO si am tinut primul workshop la mare. Nu intamplator, ambele in Vama.

Probabil unul dintre cele mai asteptate workshop-uri ale mele de pana acum a avut loc in cadrul unui festival despre care am auzit foarte multe, numai de bine: Vama Sub Lumini de Oscar. Ce imi doream cel mai mult era sa incerc, pe cat posibil, sa intoduc participantii in lume tabletelor si edit-ului in Adobe Photoshop si unde sa faci asta mai relaxat decat la VSLO, in Vama Veche. Pentru asta, am pregatit totul, pana la cel mai mic detaliu. Pe langa pregatiri, am incercat sa oferim o experienta completa, in sensul in care am organizat 10 pupitre echipate cu laptop-uri Lenovo si toate variatiile de tablete, de la Intuos S la Mobile Studio.

Una dintre cele mai mari griji ale mele a fost, inevitabil, cat de repede se imprieteneste lumea cu familia Wacom. Suntem atat de familiarizati cu anumite metode de lucru incat adoptarea si adaptabilitatea devin din ce in ce mai improbabile. Cu toate acestea, workshopul nostru VSLO a avut ca si target „momentul” in care lumea realizeaza cat de util si de rapid este sa integrezi tabletele in workflow-ul firesc.

Programul de doua zile a implicat 2 sedinte de teorie, in care am descoperit functionalitatea tabletelor dar si ideile si logica pe care se construieste edit-ul. Am povestit despre teoria culorilor, psihologia creativitatii definita de E. Bleuler si altele. Partea a doua in schimb, a implicat practica. Am dorit sa dezvolt un pic pe marginea workflow-ului nostru personal dar si sa abordam ce stiu sa faca brush-urile in diverse situatii.

Pentru ca totul sa se termine cu bine, am gatit pentru participantii la cele doua zile de workshop si un concurs. Asta dupa o trecere destul de brusca, ce e drept, de la „haideti sa va arat cate ceva din Adobe Photoshop” la „Ia sa vedem ce puteti sa faceti. Premiul este noua tableta Intuos Art M. Succes”.

Eu am stat cuminte si am urmarit efectele planului nostru, timp in care participantii au editat. Pentru a face totul fair, le-am dat optiunea de a lucra si la standul Wacom, cu singura conditie sa avem creatiile lor pana seara. Avantajul lucrului la standul Wacom era faptul ca, pe langa tabletele disponibile, puteau lucra cu o serie de monitoare BenQ proaspat lansate. Acestea au abilitatea de a reda 99% din spatiul de culoare Adobe RGB – cel mai relevant lucru pe care mi-l doresc de la orice monitor pe care vad imaginile.

As mai fi ramas in Vama la VSLO, insa a trebuit sa ajung in capitala. Festivalul insa are event-uri zilnice, in toate locatiile din Vama Veche, pana Duminica. Echipa Wacom impreuna cu unul dintre asistentii mei va asteapta zilnic la standul de la etajul 1 din curtea HQ-ului de La Frontiera. Acolo puteti intreba orice, testa toate seriile de Wacom si va puteti imprieteni cu sistemul de lucru.

Noi ne revedem in Bucuresti, la workshop-ul de fotografie de produs de la studiourile noastre din Popa Nan si, de la jumatatea lui septembrie, la cursul acreditat ANC de Photoshop, ambele avand cele mai noi si avansate echipamente foto, lumini de studio si bineinteles tablete Wacom.