Workshop de fotografie: Product and People

In weekendul acesta am avut poate cel mai complex workshop de fotografie de pana acum. Aventura de 2 zile a avut loc atat in studio cat si intr-o locatie secreta, pe valea Neajlovului. Fotografii de Sergiu Strat, Andreea Rosca si Marcel State.

Din primavara am avut in plan sa fac un workshop strict de fotografie. Nevoia a venit natural, ca urmare a workshop-ului relativ elementar pe care l-am incorporat in cursul nostru atestat ANC de Adobe Photoshop. Simteam ca trebuie sa ne jucam cu ceva mai avansat decat setup-ul normal de lumini pentru personaj si astfel am inceput sa ma gandesc la ce ma pasioneaza si ce mi se pare dificil. La sugestia Andreei, una dintre cursantele mele, am ales obiecte cat mai lucioase pentru produs si am incercat sa iesim din studio pentru a fotografia oameni.

Weekendul s-a desfasurat bine, din toate punctele de vedere. Pe de alta parte, eu nu am mai avut atat de multe emotii de cand am sustinut primul meu curs de Adobe Photoshop in 2014. Pe ultima suta de metri mi-am adus aminte de tot ce poate sa mearga prost, ce putem sa uitam, ce nu se potriveste… Cum se si face de altfel inainte de orice inceput.

 

Ziua 1: Product in the Studio

Tipul acesta de fotografie, din punctul meu de vedere, are mai multe de-a face cu analizatul imaginii si pastrat curat la locul de munca. Mi se pare important sa intelegi calitatile fiecarui tip de lumina pe care o ai, astfel incat sa poti, cu ajutorul ei, sa creezi volume, forme si sa scoti in evidenta produsele cat mai bine.

Pe langa asta, un aspect foarte important sunt efectele speciale folosite in food and drinks. Am povestit despre magazinele de unde se pot cumpara dar si despre daily hacks si versiunile DIY pentru o parte dintre ele. Nu am tinut cont de TOT ce ai face la un product shoot normal, foarte mult si pentru ca de la un punct incolo devine plictisitor. I love it, dar nu toata lumea e atat de tipicara 🙂

Mai jos, niste SOOC-uri de sambata, intre care avem niste praf si niste imperfectiuni de care nu am prea scapat pentru ca plexiglasul abia desfacut era incarcat electrostatic.

Ziua 2: People on Location

Succesul zilei de duminica e datorat multor oameni, nici nu stiu de unde sa incep. Pentru extra triggere, Sigma, adaptoare de AD600 echipei F64 care ma sustin cu echipament la toate workshopurile. De asemenea big thanks lui Doru si lui Marian de la Hub Photo pentru AD600, extra beauty si friendly support oricand.

In locatia secreta de shoot am avut de toate: pe Ada ca model si pe Catalina ca amazing makeup artist iar la suport, construit de leagane din troliu si tot restul pe Andrei si Range Roverul lui.

Ziua de duminica pentru mine a fost ma-gi-ca. Ultimul workshop on location a fost la Sibiu si am fost cumva atras de ideea asta. Ideea de a iesi din spatiul ermetic de studio si de a combina lumina naturala cu cea de flash mereu a produs rezultate bune.

Astfel, folosind props-uri diverse, fumingene, puternicele AD600 pe c-stands, am inceput sa creionam o poveste suprarealista.

Am incercat sa folosim aceleasi principii de iluminare din studio. Spre deosebire de viata din studio, in locatie lumina naturala tinde sa joace un rol definitoriu si a trebuit sa avem mereu in vedere acest aspect. Planul meu de a-i initia in lumea mixului acesta de lumini a functionat pana pe la pranz, dupa care a scapat de sub control complet. Marcel a venit cu niste capete de vaca pe care le-am incorporat in shoot, locatiile s-au schimbat de colo colo si sincer s-a intamplat cumva ce ma asteptam.

Cursantii s-au imprietenit cu mediul si cu luminile si au inceput sa isi spuna povestile. Mai jos, o parte dintre imaginile produse de: Radu Vucea, Adrian Chiliban, Catalina Vescu, Andreea Rosca si Sergiu Strat.