Webstock ’17

Iata ca am ajuns la a 3 participare la Webstock. Pentru prima oara nu am reusit sa petrec tot timpul pe care l-am dorit la conferinta, cum am facut-o in alti ani. Dar m-a fascinat, ca de fiecare data.

Webstock este, fara indoiala, unul dintre cele mai asteptate evenimente din calendarul meu si este fixat cu multe luni inainte. Acest lucru pe mine cel putin m-a ajutat de fiecare data sa croiesc programul in asa fel incat sa pot elibera toata ziua.

 

Editia de anul acesta a venit cu cateva schimbari. Daca anul trecut, de pe scena ii stiam doar pe Chinezu, Manafu si pe Julian Padurariu, am avut placuta surpriza sa constat ca avem fete noi, intre care si pe bunul meu prieten Alex Damian sau pe Alex Galmeanu.

 

Prima parte a conferintei mereu mi-o imaginez ca pe un challenge. Anul acesta, evenimentul a avut cea mai mare participare de pana acum, semn de altfel foarte bun. Cu alte cuvinte, a fost prima data de cand particip cand, datorita socializarii de la cafeaua de dimineata, am prins locuri doar pe ultimul rand. Si am fost norocosi, pentru ca multa lume a stat in picioare. Intrebarea mea acum este: Cum trebuie sa se simta sa vorbesti de pe scena? Nu-mi pot decat imagina.

 

Ca de fiecare data, povestile interesante din online si offline s-au imbinat elegant: Viziunea lui Marius Manole asupra vietii, teatrului si a efortului depus pentru vise a fost poate intre cele mai bune story-uri pe care le-am urmarit de-a lungul anilor si abia asteptam sa il ascult.

 

Interesul fata de el a pornit dintr-o dimineata acum ceva timp cand ascultam o emisiune matinala in masina, la Smart FM. In general tind sa fiu atent la subiect si, cu putin noroc, sa imi dau seama si de protagonisti. Primul sfert de ora se radea cu atata pofta in studio, intr-un mod pe care nu il mai credeam posibil in radioul romanesc. Era o poveste despre Grecia si chiar voiam sa aflu cine e povestitorul pentru ca ma fascinase firul narativ si ispravile de pe insula. Evident, povestitor Marius Manole. De aici, clar dorinta de a-l vedea la Webstock.

 

Pe scena Webstock si-a facut aparitia de asemenea si Alex Galmeanu, pe care l-am cunoscut ca si fotograf. Aici, poate ca interesul are un vector personal: ma fascineaza sa aflu ce fac fotografii cand nu lucreaza efectiv. Imi trecuse pe la urechi un post pe net despre cum cumparase un aparat de fotografiat in care exista un film pe care l-a developat. De aici, aventura de a gasi protagonistii, fiind vorba despre o nunta din anii ‘70. Mi-a placut ideea, mi se pare interesant sa gasesti niste hidden gems de genul acesta pe care sa le returnezi proprietarilor de drept. A povestit apoi despre importanta proiectelor personale in viata profesionala si despre cum acestea iti permit sa fii perceput 100% ca fotograful creator mai repede decat executant.

 

Tot in zona talk-urilor absolut fascinante s-a incadrat si Alin Preda de la MApN. Ce mi-a placut foarte mult a fost candoarea cu care un cadru al armatei a explicat aventura de a introduce o cultura pe care s-a cam pus praful, in era digitala. Practic, a facut parte din echipa care a semnalat necesitatea unei identitati clare in mediul online, atat pe Facebook cat si pe Instagram si alte medii. Povestea a fost plina de amuzament si cumva a fost mai putin rigida decat anticipasem. Interesant moment.

 

Ca in fiecare an, #WebstockRo nu este posibil fara implicarea echipelor JW Mariott, Vodafone, Raiffeisen Bank, Bitdefender, HP, Coca-Cola, McDonald’s, LG, Becks, Siviero Maria, IQOS, Gerovital, Ford, Absolut, Uber și Syscom Digital, intre altii. Multumesc lui Manafu si echipei Webstock pentru locul oferit si abia astept editia viitoare. Inchei prin a-mi cere scuze pentru faptul ca nu am reusit sa stau decat pana la pranz si promit solemn ca nu se va mai intampla asa ceva.