Black Friday Pro @ F64

Anul trecut, de Black Friday Pro, am prins una dintre cele mai bune oferte pentru un obiectiv. In esenta am luat un 70-200mm mai ieftin decat cel mai ieftin SH de pe OLX. Anul acesta, ofertele continua. Mai jos facem o lista cu ce mi-as lua eu si motivele pentru care mi se pare o investitie buna.

Fuji X-T1  – aici nu e nici un fel de secret ca sunt mega indragostit de aparatul asta. Mereu mi-au placut Fuji dar nu imi puneam mari sperante ca sunt heavy duty. Dupa o aventura in Malaysia in care am abuzat de el cat s-a putut, il recomand cu incredere. Iar raportul pret-calitate de BF Pro este imbatabil.

Godox AD600 – Am mai scris despre el si cand am avut workshop-ul de doua zile. Multi ani de zile, flash-urile pe baterie interna au fost extrem de inaccesibile ca pret, piata fiind dominata de Profoto si Broncolor. Cand a aparut AD600, care stia si sync la 1/8000, avea si niste sute bune de declansari la full 600w si era si relativ mic … parea too good to be true. Personal, nu imi puneam mari sperante in consistenta luminii si in calitate, pentru ca asociez Bowens cu chinezarii sinistre. Dupa doua zile, in care 12 cursanti au tras pana la epuizare cu ele, m-am convins ca sunt ce trebuie. Mi-a fost greu sa ma incred intr-un brand fara istorie care totusi a livrat. Dovada, mi-am comandat si eu 4 🙂

Sandisk 256Gb – Lumea isi cumpara aparate de multe mii de euro si apoi folosesc te miri ce SDHC de la Transcend. Mediul de stocare este crucial si daca nu vrei sa te trezesti cu un shoot intreg corupt sau stricat, always go for the best. De cand ma stiu am avut Sandisk si unul singur a cedat… in principiu pentru ca s-a dezintegrat fizic de la utilizare, el saracul mai functiona dar disparuse plasticul de pe el aproape complet.

DJI Mavic – Drona vietii. Sunt un mare fan al lui P4Pro si a seriei Inspire. Dar nu pot sa nu apreciez cata tehnologie si ce calitate de imagine exista intr-un pachet atat de mine. Cand a aparut Mavic, la fel, eram sceptic. Dar pentru prosumer level sau (in cazul meu) daca trebuie sa inghesui in panierele de la motor cat mai multe chestii, Mavic-ul e zeu. Sunt curios de Spark dar, nejucandu-ma cu el, am retineri in a-l recomanda.

Sigma 18-35 F1.8 – Se fac 10 ani de cand am pus ultima oara mana pe un aparat cu senzor crop. In perioada aia, toata lumea se concentra pe FF-uri si cei cu crop primeau niste mizerii de lentile. Dupa ce Sigma s-a reinventat, au targetat, intre altele, fix grupa de posesori de aparate pe care lumea a ignorat-o. Cu succes, as zice. Ca si posesor de lentile Sigma ART, pe un body nesimtit de 50 mpx, ma amuza si surprinde cum un brand, pe care acum cativa ani il asociam cu rebuturi, in 2017 conduce detasat piata si scoate sticle din ce in ce mai spectaculoase, la preturi mult mai mici decat big brands. Dovada ca the little guy sometimes wins si motivul pentru care o sa recomand oricand Sigma.