Fotografie la Centru

Serile de #FotografieLaCentru la fiecare 2 saptamani. Ce sunt, cand sunt, ce se intampla?

De multa vreme mi-am dorit sa facem niste seri de fotografie unde sa ne putem strange mai multi si sa povestim despre activitatea care ne leaga. Nu aveam un concept foarte bine definit a ceea ce mi-as dori sa se intample dar, cu siguranta, stiam ca vreau sa revad macar cativa din sutele cursanti care mi-au trecut pragul, prieteni, followers si toata lumea pasionata de imagini cu care nu am apucat sa beau o bere.

Astfel, a luat nastere acest proiect care deja se afla la cea de-a patra editie. Ce s-a intamplat pana acum?

  1. Prima editie a fost fara cap si coada. Asa am planuit si asta s-a si intamplat. Eram curios cata lume isi doreste sa iasa la o bere cu alti fotografi. Am cerut pareri, le-am ascultat cu atentie si le-am notat, iar apoi le-am pus in practica si astfel s-a nascut o serie relativ coerenta. Nu voiam sa sar direct in teme precum calibrari cu X-Rite sau monitoare cu 100% Adobe RGB.
  2. A doua editie mi-a dat sperante destul de mari. Intalnirea cu consultantele de startup nation a fost, dupa mine, un Win – Win. Peste 50 de fotografi au apucat sa afle cum se desfasoara proiectul si sa puna toate intrebarile pe care le-au avut vreodata despre aceast demers, ba chiar sa ceara 1 to 1 si, am aflat eu, sa si porneasca proiecte noi. M-am bucurat ca, printre cei care au venit, s-au aflat si fotografi care deja au primit fondurile de start-up, asa ca discutia a fost foarte engaging. 
  3. In scopul de a vedea ce se poate imbunatati si cum este experienta de a tine o seara. Am ales sa vorbesc despre un subiect geeky, dar care pe mine ma atrage foarte tare, acela al preciziei in fotografie, in termeni de culori ale ecranelor, aparatului sau imprimantei. Nu stiam exact cata lume va veni, poate ca a fost un subiect putin mai tehnic, care nu este pe placul majoritatii. Dar, ca un fel de Cenusereasa al proceselor ce tin de fotografie, are un rol mult mai important decat lumea ii atribuie. Pentru acest demers am avut sustinere imensa de la BenQ Romania si de la Hub Photo m-au bucurat FOARTE MULT doua lucruri aici: primul a fost faptul ca a venit mult mai multa lume decat ma asteptam. Aproape jumatate dintre ei venind la toate serile de pana acum, ceea ce pentru mine este un semn ca are potential mult mai marel a doua a fost ca cineva care se ocupa de printing profesional a venit, cu planul de a imparti cateva carti de vizita pentru fotografii doritori. Spre rusinea mea, nu gasesc cum se numea firma (dar cand voi gasi mentionez aici) dar am intrevazut, incet dar sigur, scopul secundar al serii – acela de networking. 
  4. Ce urmeaza? M-am gandit ca ar fi frumos ca fotografii sa asculte povestile altor fotografi cu experienta si cu aventuri din cele mai variate. Astfel, primul gand a fost sa avem o seara de Instagram Storytelling cu Alex Damian. Cu @Psihotrop, cum il gasiti pe insta, sunt prieten de … multi ani si imi place foarte, foarte mult modul in care vede orasul si povestea pe care o scrie in imagini pe Instagram. Stiu ca este important pentru toata lumea sa inteleaga Instragram si Facebook in termeni de media si storytelling asa ca … asta am facut.
  5. What’s next? Pai, #FotografieLaCentru e un one man show, adica eu centrez, eu dau cu capul. Astfel, orice ajutor este foarte binevenit si orice propunere este usor transformata intr-o seara tematica. Mai avem cateva surprize pentru editiile viitoare dar sunt deschis la orice sugestii. So? Hilfe, hilfe *in a high pitched voice* :)))