PC Garage Weekend

3 zile fara semnal la telefon? Check

Tehnologie si povesti despre computere? Check

Lume faina care vorbeste despre componente de computere din care nu inteleg nimic? Triple check.

In weekend, am facut o escapada la Cabana Hartagu impreuna cu specialistii PC Garage, povestind despre cele mai interesante lucruri: Seagate si Synology.

Cu Synology suntem prieteni mai vechi, daca tineti minte am povestit despre DS418j si avantajele utilizarii lui pe partea de foto. Pe scurt, Synology este jucaria ce va ajuta sa:

 • arhivati imaginile de pe computerele de lucru de la studio in siguranta
 • utilizati ca media center cu optiunea de a accesa muzica si filmele de acasa practic oriunde ati fi, via the internets
 • folositi ca sistem surveillance station
 • folositi acasa pentru a centraliza pozele, video sau muzica familiei
 • multe alte optiuni in principiu in aceeasi zona

Initial venisem sa ascult si sa invat despre NAS-uri si am aflat suficient. Pe de alta parte, povestile despre Seagate m-au fascinat complet.

Fiind in fisa postului sa produc poze si sa le tin pe undeva, calitatea arhivei era o chestie importanta. Pe scurt, cand fotografia se intampla pe film, cea mai mare grija era sa iti arda studioul si hartiile. Acum, fisierele digitale sunt predispuse la a disparea de pe hard-uri, SSD-uri, carduri sau cloud. Se mai intampla, nu ai de ales. Ce poti preveni de fapt este cat de des, daca vreodata, se ti se intampla asa ceva.

 

Acum, Seagate au scos o serie de hard-uri interne care fac o casa buna cu Synology: Ironwolf, Skyhawk, Barracuda si Firecuda. Pe langa asta, am vorbit putin si despre seria Exos, care este ceva heavy duty, enterprise level happiness.

Acum, hardurile externe consumer de la Seagate sunt, dupa ultimele masuratori, cele mai subtiri din fiecare clasa a lor. O parte le gasiti si la F64 (consumer) dar si pe PC Garage (de toate)

Seriile lor sunt cumva imparite intre cateva categorii, usor de inteles si ales:

 • Backup and Explore
 • Play
 • Upgrade
 • Empower
 • Recover

Nu o sa intru in detalii prea mult si mai degraba as fi vrut sa ajung la partea cu LaCie. Am aflat ca cea mai reliable firma de solutii de stocare si RAID-uri pentru industria creativa a fost cumparata de Seagate iar acum toate vin echipate cu hard-urile despre care povesteam mai sus. In alta ordine de idei, in weekend am apucat sa ne jucam un pic si cu dronele la Siriu, dar si sa stam si sa povestim multe despre tech si hard drive-uri.

created by dji camera

Urmeaza review-uri noi despre solutii de stocare, intre care unul ultra-mega-super rapid, saptamana viitoare.

See you later, alligators,

R.

  Lasa un comentariu