Pixel Crusher – workstation foto/video la un pret accesibil

Saptamanile trecute am testat Workstation-ul Pixel Crusher de la PC Garage, un sistem desktop creat special pentru editare foto/video. Avem un gtx 1050, un AMD Ryzen 5 3.6ghz si 16gb ram DDR4. In configuratia actuala poate fi modificat pana la 32Gb iar ca upgrade maxim, poate primi 4x16Gb DDR4.

 

 

Pentru zona de grafica cele mai solicitate componente sunt procesorul si memoria, astfel ca Ryzen 5 de 3,6gb impreuna cu cei 16 gb de ram sunt suficienti pentru nevoile actuale ale programelor de editare.

 

Pixel Crusher vine si cu un spatiu de stocare generos, dar si rapid, extrem de util pentru o organizare rapida. Avem doua ssd-uri a cate 240gb, unul pentru sistemul de operare si programele aferente iar celalalt pentru a servi ca spatiu de lucru pentru fisierele ce urmeaza a fi prelucrate. De asemenea un hdd de 2tb asteapta ca mai apoi sa preia si sa stocheze documentele in forma lor finala.

 

Sistemul se misca fluent si nu am simtit probleme nici atunci cand am avut mai multe programe deschise concomitent, adica se poate folosi photoshop impreuna cu google chrome cu mai multe taburi deschise, inclusive ascultat muzica de pe youtube, fara probleme. Photoshop-ul de asemenea se misca destul de rapid, am lucrat pe fiesere de peste 4gb si nu am intampinat probleme sau delay-uri, procesorul si ssd-ul isi fac foarte bine treaba. Import-ul/export-ul fotografiilor se misca de asemenea destul de rapid, bineinteles in functie de cantitatea de fisiere cu care lucram, insa nu vei intampina probleme care sa-ti ingreuneze sau sa iti intarzie munca.

Ca si elemente de design ale sistemului avem o carcasa Regnum RG2W Pure Black, de tip middle tower, de la SilentiumPC, o carcasa solida, bine construita, dar care nu scoate cu nimic in evidenta sistemul inafara de panoul lateral care contine un plexiglass prin care putem vedea componentele, inclusiv ventilatorul carcasei luminat cu un led de culoare alba. Insa sistemul fiind gandit ca un workstation primeaza eficienta si nu aspectul.

 

Pe partea din spate a carcasei gasim 4 porturi usb 3.0 si 2 porturi usb 2.0, avem 2 intrari hdmi, 1 dvi, 1 display port, 1 usb-c(?), 1 lan si pentru cei mai nostalgici sistemul beneficiaza si de clasicele intrari ps/2 pentru mouse si tastatura. Pe partea din fata exista 2 usb 3.0, cate o intrare jack pentru casti si microfon, dar si foarte utilul card reader, pentru momentele cand nu ai unul extern la indemana, care poate citi SD si TF.

In cazul in care vrei sa iei o bine meritata pauza de relaxare Pixel Crusher se descurca decent si pe partea de

gaming, chiar daca nu e conceput pentru asa ceva poate rula fara probleme cele mai noi jocuri. Am testat fara probleme jocuri precum Assassin’s Creed Odissey, F1 2019, Tekken7.

 Pentru cei interesati de date mai tehnice am facut cateva benchmark-uri cu ajutorul lui PC Mark8 si al lui 3DMark.

 

Pixel Crusher este unul dintre cele mai accesebile sisteme de grafica si il gasiti la PC Garage la un pret de 4500 de lei in momentul de fata.

 

In concluzie, Pixel Crusher este o alegere excelenta pentru pentru utilizatorii de windows si nu numai, este un sistem eficient cu care iti poti face treaba lejer pentru urmatorii cativa ani sau, cu unele upgrade-uri chiar pentru mai mult timp.  

Il puteti gasi aici, la PC Garage 🙂

 

    Lasa un comentariu