Zilele Sony for Food Photography + Noutati

Luni, împreună cu Sony România și echipa F64, Am pus la cale un workshop fain. După cum știți, de aproape șapte luni, am făcut trecerea de la Canon la Sony. Am ales să nu povestesc foarte mult despre asta în spațiul public, iar această oportunitate de workshop a fost cu siguranță prima dată când mi-am spus deschis părerile despre noile echipamente și cum am simțit eu trecerea.

 

Copyright: Marius Edward Canura (IG @fotografiile_lui_eduard)

 

Mă simt onorat că am putut să povestesc în cadrul zilelor Sony România despre echipamentul pe care îl folosesc și mai ales că am avut libertatea totală de a-mi exprima punctele de vedere cu sinceritate vizavi de echipamentele pe care le-am folosit și le folosesc dar și avantaje și dezavantaje de fiecare parte a baricadei.

 

Copyright: Marius Edward Canura (IG @fotografiile_lui_eduard)

Într-un workshop sau prezentare acest lucru rămâne pentru mine între cele mai importante de a putea să îmi păstrez independența ideilor, evitând astfel să transform momentul într-un pitch de vânzare. Găzduiți fiind de Gargantua Dorobanti, Am organizat un mic spațiu intim în care să putem să vorbim despre seriile A7 si A9, despre lumini și ce mai avem nevoie pentru fotografia de food. Pare un loc si pentru workshop-ul meu de weekend de product photography and people on location, de altfel.

 

Copyright: Marius Edward Canura (IG @fotografiile_lui_eduard)

Deși erau doar 15 locuri calculate pentru acest eveniment, cred că au fost dublu persoanelor. Alături de aparatele și obiectivele Sony, am mai avut în dotare suita de lumini de la Godox care și-a făcut treaba în mod excepțional, mai ales impreuna cu un snoot. Pe deoparte acolo m-am simțit ca acasă, și datorită faptului că sunt niște lumini pe care le-am cumpărat și eu de curând, din seria AD600 Pro, lumini care mă însoțesc oriunde am de lucrat și care au imensul avantaj că sunt complet wireless și pe baterii. Bucătăria fabuloasă de la Gargantua mi-a pus la dispoziție patru feluri de mâncare care mai de care mai interesante din punct de vedere al culorilor și plating-ului.

 

test drive din camera

Am încercat pe cat posibil sa povestesc un pic despre ideile din spatele fotografiei de food, despre cum relaționăm cu culorile și mâncarea dar și despre mici trucuri pentru a scoate în evidență produsele. Pe de altă parte, informația de acolo și spațiul au fost doar un fel de introducere a materialului pe care îl abordez în workshopul meu de weekend care include fix partea asta de fotografie de produs comercială, din zona high end. Informatii complete vis a vis de el puteti gasi aici

    Lasa un comentariu