Kingston Canvas SD – carduri rapide pentru foto si video

Trebuie să recunosc din introducerea acestui articol că am sincer o problemă cu mediile de stocare. Având în vedere că multă vreme m-am descurcat cu unul sau două carduri, acum tind să compensez se pare. Astfel am ajuns să am o grămadă de SD-uri, care stau tacticos împreună și care au în general dimensiuni mai mult decât rezonabile. 

Ce e drept că mereu mi-am dorit niște carduri mari spre foarte mari, deși mereu am avut grija sau frica asta că aș putea să îl pierd și astfel să rămân fără bucăți mari de informație. Am fost mega fericit când am primit de la Kingston variantele lor noi de carduri rapide.

Pentru există de mulți ani pe piață și a câștigat în ultima vreme destul de mult teren prin prețuri onorabile, viteze bune și în general niște carduri super ok , de curând au venit cu seriile noi Select Plus, Go Plus si React Plus – Vitezele pentru acestea fiind de 100 , 170 si 300 de mega pe secundă transfer. 

La mine a ajuns varianta de Kingston Canvas Go Plus 512 Gb (170mb/s) Și preferatul meu Kingston Canvas React Plus Kit 128 Gb (300mb/s) cu card reader. 

Deși nu pare foarte important, card reader -ul e un punct principal pentru că aș vrea să verific viteza de transfer în condiții optime. În general, eu descarc din Sony A7 III sau A7 RIII prin usb-c direct în calculator. Pe de altă parte viteza de transfer nu este una fabuloasă așa că acolo ar trebui un pic reglate lucrurile, mai ales în condițiile în care filmăm câte un vlog sau ajungem să avem cantități destul de mari de informație, ca cele care încap pe un card de 512.

Având în vedere că în general eu tind să trag destul de safe, mai mereu trag pe două carduri. De-a lungul anilor de fotografie, cred că din zecile de SD-uri cumpărate, majoritatea au fost pierdute sau furate și cred că unul singur efectiv s-a stricat . Când spun s-a stricat, nu mă refer la faptul că s-a corupt informația ce mai degrabă efectiv s-a dezintegrat plasticul de la viața grea cea avut-o.

În ultima vreme am experimentat mult mai mult cu video decât o făceam înainte și pentru câteva proiecte am redescoperit plăcerea de a trage în rafală. General trag puțin și destul de calculat, momentele când mut aparatul pe rafală se par foarte amuzante ca sunet dar foarte interesante ca și execuție. Având un buffer imens, acela trebuie golit cat mai repede într-un spațiu de stocare, ajungând la un moment dat cu câteva zeci de fișiere RAW De 42 de megapixeli bucata. Aici mi se pare că excelează genul acesta de carduri, pentru fast action / events / sports. Merge de asemenea și pentru video, având în vedere că tind să filmez 4K cu cât mai puțină compresie dacă se poate. Oricum sunt limitat de cele 30 de minute pe care le poate inregistra aparatul însă în timpul alocat funcționează impecabil

Specificatii Canvas React Plus

 • Viteza de 250 MB/s la scriere si 300 MB/s la citire;
 • Clasa 10, Certificare V90 si UHS-II Speed Class;
 • Disponibil in format SD ( de la 32 GB pana la 256 GB ) si microSD ( de la 64 GB la 256 GB );
 • Toate cardurile vin la pachet cu cititor UHS-II;
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
 • Greutate: 2 grame.

Specificatii Canvas Go Plus

 • Viteza de 100 MB/s la scriere si 170 MB/s la citire;
 • Clasa 10, Certificare V30 si UHS-I Speed Class;
 • Disponibil in format SD ( de la 32 GB pana la 512 GB ) si microSD ( de la 64 GB la 512 GB );
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
 • Greutate: 2 grame.

I-am făcut și testele de viteză, ca să vedem cum se compară cu ce scrie pe etichetă. Nesurprinzător s-au descurcat foarte bine, cu varianta Go Plus de 512 Gb atingând la citire exact cei 170 mb/s promiși. Una peste alta mi se par niște alegeri foarte faine și ambele au un preț prietenos. De acum vor sta în aparat permanent, varianta React ca și card principal iar Go Plus ca backup. 

Kingston Canvas Go Plus cu 100.7 mb/s la scriere si  168.7 mb/s la citire

Kingston React Plus cu 222 mb.s la scriere si 258.7 mb/s la citire

In concluzie … Blue pill or red pill? Nu mai stiu care era faza din Matrix, dar red-ul de la Kingston are o viteza cinstita iar blue are spatiu pentru orice proiect. Si e foaaaarte usor sa te obisnuiesti cu binele. 

  Lasa un comentariu