Workshop
Cianotipie.

Numar sedinte

1

Numar ore

6

Nivel cunostinte

Incepator

Pret

250,00 lei

Trainer:

Radu Tudoroiu

Data:

TBD

Locatie:

TBD

Radu Tudoroiu.

Cand eram mic, tata avea un aparat Zenit pe care nu aveam voie sa pun mana. Prin clasa a 9-a l-am folosit prima data si atunci mi-am dat seama ca asta voi face pentru tot restul vietii. Am absolvit cu onoruri Universitatea de Arte Creative din Rochester, UK si m-am intors inapoi in tara.

Acolo, am predat ocazional cursuri de fotografie altor departamente dar si liceenilor. Mi-am dat seama ca imi place sa predau si ca este un mod excelent de a deschide noi orizonturi cursantilor. In paralel m-am ocupat la inceput de fotojurnalism, apoi de fashion pana intr-un final mi-am gasit locul in zona de advertising, music si corporate.

Skill-urile necesare pentru a edita o imagine sunt acelelasi, indiferent de discursul vizual pe care il alegi. De-aici s-a nascut fascinatia mea cu Adobe Photoshop, cu care sunt prieten de la Adobe Photoshop 7. Am realizat ca este un program complex, dar cu oportunitati nelimitate de a imbunatati orice imagine.

 Am incercat sa structurez peste un deceniu de experienta in Adobe Photoshop intr-un curs complact si relativ usor de asimilat, care sa va poarte de la inceputul fotografiei digitale pana in zilele noastre, de la selectii elementare la compozitari de imagini avansate.

De ce sa te
inscrii ?

✅ Cianotipia este unul dintre cele mai vechi procese fotografice stabile, datand de la mijocul secolului 18;
✅ Vom invata cum se pregateste hartia, cum se amesteca substantele si care sunt conditiile de lucru;
✅ Invatam sa folosim negative improvizate si sa reproducem plante prin metode vechi de aproape 200 de ani;
✅ Invatam sa folosim negative adaptate de la imagini digitale pentru a le combina cu procesul de ciano;
✅ Fiecare cursant pleaca acasa cu print-urile create de el, care sunt unice;

Descriere Workshop Cianotipie cu Radu Tudoroiu

Propunem o zi de fotografie alternativa cum foarte rar intalniti. Dorim sa readucem la lumina unul dintre cele mai robuste procese de reproducere fotochimica ce au stat la baza primelor atlase botanice si unora intre cele mai interesante imagini din istorie. Dedicam o zi de lucru intelegerii proceselor ce duc la baza cianotipiilor si incercam sa calcam pe urmele fotografilor care au consacrat procesele. Se va lucra pe hartie speciala cu grosime si permeabilitate specifica si sa producem si developam imagini cu o durata de viata cel putin dubla fata de un om normal – in esenta documente istorice.

Conditii de participare Workshop Cianotipie cu Radu Tudoroiu

1. Varsta minima 16 ani
2. Copie dupa buletin
3. Cunostinte de baza de fotografie 

    Lasa un comentariu